מגילת אסתר - מתיבתא.
מבית היוצר של 'ממלכת התורה – עוז והדר': "מגילת אסתר – מתיבתא" – מהדורת גאלדבערגער.
כרך נוסף בסדרת 'מתיבתא' המפורסמת לתהילה.
כותל המזרח של ארון הספרים היהודי מתעטר זה מכבר בסדרה הענקית והמונומנטלית 'מתיבתא', שתחילתה בקרוב למאת הכרכים שיצאו לאור על הש"ס, המשכה בסדרות הביניים כמו על 'מסכת אבות', וסיומה, נכון לעתה, בכרכים היוצאים לאור על השבתות ומועדי השנה, כאשר הכרכים הראשונים מסדרה זו על 'זמירות שבת' ועל 'הגדה של פסח' ועוד זכו להצלחה מסחררת תיכף עם הופעתם, וזה עתה התבשרנו בכרך החדש על 'מגילת אסתר' שיצא לאור זה עתה, כלול בהדרו, לשם ולתפארת.
הצד השוה שביצירת ענקים זו של 'מתיבתא' הוא שהמעיין מקבל לידיו 'הכל בכל מכל כל' על הנושא אותו הוא לומד, החל מפירוש בהיר ומלוטש המשולב בלשון הטקסט, כשגולת הכותרת היא אוצר ביאורים מורחב הכולל את כל דברי רבותינו הראשונים וגדולי האחרונים כשהם מעובדים ומסוגננים בצורה קולחת ובסדר מתוקן, וכלה בשלל תוספות ומדורי עזר הנצרכים בכל כרך לפי עניינו על הצד היותר טוב.
מוניטין יצאו להם לכרכי 'מתיבתא' בכל העולם כולו, עד כי בצדק ייאמר כי כמעט ואין בנמצא בית כנסת או בית מדרש בו ארון הספרים אינו מתהדר בכרכי המתיבתא לתועלת פוקדי מקום הלימוד. המראה האופייני של כרכי ה'מתיבתא' המפוארים מהווה את צורתו החיצונית של ארון הספרים, כאשר במרבית המקרים הכרכים מצויים יותר על השולחנות מאשר בארונות הספרים, וזאת לגודל נחיצותם והתועלת הרבה שהלומדים מפיקים מהם.
אלפים רבים אשר טעמו וראו כי טוב בוחרים לרכוש לעצמם את מהדורת 'מתיבתא' למען יוכלו להגות בתורה בשבתם בביתם ובלכתם בדרך. ואכן, לתועלתם ובכדי להקל עליהם ניתן לרכוש את מהדורת המתיבתא בצורות שונות של גדלים וכריכות, למען ישוטטו בהם ותרבה הדעת בישראל.
ה'מתיבתא' הפך איפוא להיות חלק בלתי נפרד מצורת הלימוד ומאופן הלימוד אצל רבבות אחינו בני ישראל, כאשר יש כאלה שמשתמשים בו כספר עזר, בד בבד עם לימוד הגמרא, למשל, ב'מהדורת פריעדמאן' הידועה. ויש כאלה שמלכתחילה קובעים את לימודם בתוך גמרא זו. המדורים הפופולריים ביותר של אוצרות המפרשים העיונים והביאורים הם נכסי צאן ברזל למבקשים להעמיק בעיונה של תורה, כשנעזרים בהם הן מגידי השיעורים מחד גיסא והן שומעי לקחם מאידך גיסא, כשאלו כאלו מרחיבים בהם את אסמי בקיאותם להגדיל תורה ולהאדירה.
תועלת מיוחדת מצויה ב'מתיבתא' כאשר בה מונגשים אלפי ספרים אשר אין יד הכל ממשמשת בהם, אם בגלל נדירותם ועתיקותם, כשהעתקים מצויים בבתי נכאות הספרים בלבד, אם בשל האותיות השבורות בהם הם נדפסו, ואם בגלל סגנונם הקדמון אשר אינו נהיר לצורבים בני ימינו. ואילו ב'מתיבתא' נעשתה מלאכת מחשבת של איסוף דברי התורה שנדפסו בהם, תוך כדי עיבודם והעלאתם על שולחן מלכים באופן נהיר לחלוטין.
מתוך רב